I&R - FHRS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

I&R

I&R

Identificatie & Registratie

Het I&R-bureau voor Runderen registreert tal van meldingen van runderen, zoals geboorte, aanvoer, afvoer, slachting, uitscharing, doodverklaring en export. Hoewel elke veehouder via Mijn Meldpunt (I&R meldservice FHRS), het Voice Response-systeem of via een bedrijfsmanagementsysteem (BMS) de betreffende meldingen aan het I&R kan doorgeven, kan ook het FHRS haar leden hierbij behulpzaam zijn. Het FHRS levert door de SKV erkende geboortebewijzen.

Bedrijfsregister
Naast de plicht om correct te melden en te merken heeft iedere houder de plicht om een actueel bedrijfsregister op het bedrijf bij te houden. Dit geldt voor alle houders: hobby, melkvee, stieren, zoogkoeien en kalverhouders, maar ook runderslachterijen, houders van veemarkten en verzamelplaatsen. De kern van het bedrijfsregister is dat altijd achterhaald kan worden waar een dier vandaan komt en waar het naar toe gaat. De regelgeving schrijft voor hoe dit bedrijfsregister eruit moet zien. Het bedrijfsregister bewaart u minimaal 3 jaren.
Als u op elk moment van de dag een uitdraai uit het I&R-systeem kunt maken, dan hoeft u het bedrijfsregister niet handmatig bij te houden. Ga ter controle naar Mijn Meldpunt voor het opvragen van een gratis actueel bedrijfsregister. Bij bedrijfscontrole moet u altijd een actuele geprinte versie van het bedrijfsregister kunnen overleggen.

Met een blanco bedrijfsregister kunt u de verplichte gegevens op een correcte manier handmatig bijhouden. Er zijn verder geen kosten verbonden aan het downloaden van dit product. U moet de meldingen natuurlijk ook nog doorgeven aan het I&R-systeem.

Welke runderen moeten in het bedrijfsregister staan?
Alle aanwezige runderen en runderen die de laatste 3 jaren van het bedrijf zijn afgevoerd.

Als u op de onderstaande link klikt, kunt u het blanco bedrijfsregister downloaden.

BlancobedrijfsregisterTerug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu